50 Schlüsselideen Hirnforschung (German Edition) by Moheb Costandi,Monika Niehaus-Osterloh PDF

By Moheb Costandi,Monika Niehaus-Osterloh

ISBN-10: 366244190X

ISBN-13: 9783662441909

Eine Entdeckungsreise in die Welt der Nervenzellen und Synapsen, der Gedanken und Gefühle

Das Nervensystem

Neurowissenschaften und das Gesetz

Neuroethik

_____

Mit seinen unglaublichen a hundred Milliarden Nervenzellen, die Informationen in Sekundenbruchteilen weiterleiten, ist das menschliche Gehirn das einflussreichste und zugleich rätselhafteste unserer Organe. Zwar wird es schon seit Jahrzehnten erforscht und experimentell untersucht, doch erst vor relativ kurzer Zeit gewann guy Erkenntnisse über seine komplexen inneren Abläufe und darüber, wie es unsere Gedanken, Handlungen und Erinnerungen, ja sogar unsere Selbstwahrnehmung steuert.

Auf seiner faszinierenden Erkundungsreise durch das Gehirn widmet sich der Neurobiologe Moheb Costandi sowohl dessen biologischen Funktionen als auch seinem Einfluss auf unser Verhalten. In 50 kompakten, verständlich geschriebenen Kapiteln berichtet er von spannenden neuen Erkenntnissen auf dem Gebiet der Neurowissenschaften. Sind männliche und weibliche Gehirne wirklich unterschiedlich? Haben Emotionen eine biologische Grundlage? Werden wir jemals Gedanken lesen können? Und können die Erfahrungen, die wir machen, unser Gehirn physisch verändern?

Von der Entwicklung des Gehirns während des Wachstums und im adjust bis zu den Bausteinen des Bewusstseins, von Geisteskrankheiten wie Demenz und Schizophrenie bis zu der Frage, wie sich Nervengewebe in Reaktion auf Traumata anpassen und neu konfigurieren kann – dieses Buch bietet eine umfassende Einführung in die aufregende Wissenschaft vom menschlichen Gehirn.

Read Online or Download 50 Schlüsselideen Hirnforschung (German Edition) PDF

Similar zoology books

New PDF release: Kangaroos (Australian Natural History Series)

This booklet offers a transparent and available account of kangaroos, displaying how their reproductive styles, social constitution and different elements in their biology cause them to good tailored to Australia’s harsh weather and critical surroundings. because the final variation of this ebook approximately two decades in the past, even more is referred to now in regards to the biology and ecology of those iconic animals.

endoCANNABINOIDS: Actions at Non-CB1/CB2 Cannabinoid - download pdf or read online

This booklet is meant as a systematic source for cannabinoid researchers accomplishing animal and human experiments, and when you have an interest in studying approximately destiny instructions in cannabinoid examine. also, this ebook could be of price to investigators presently operating outdoors the sector of cannabinoid examine who've an curiosity in studying approximately those compounds and their bizarre cannabinoid signalling.

Nucleosides, Nucleotides and their Biological Applications - download pdf or read online

Nucleosides, Nucleotides, and Their organic functions comprises the lawsuits of the 5th overseas around desk on Nucleosides, Nucleotides, and Their organic functions held at study Triangle Park, North Carolina on October 20-22, 1982. individuals concentrate on the organic functions of nucleosides and nucleotides, besides advances in artificial chemistry.

Clifford B. Frith's Charles Darwin's Life With Birds: His Complete Ornithology PDF

A lot of Charles Darwin's groundbreaking paintings as an evolutionary biologist stemmed from his examine of birds. it's universally stated that Darwin's statement of chook teams and species just like the Galapagos finches, mockingbirds, and rock doves used to be severe to the advance of his theories on typical choice, evolution, and sexual choice.

Additional info for 50 Schlüsselideen Hirnforschung (German Edition)

by Anthony
4.1